HTML

Kaszi menni nyugat!

Egy szerencsés fordulat következtében huzamosabb időt fogok tölteni New York-ban és Londonban. A blogomban szeretnék megosztani minden érdekes és kevésbé érdekes történést a nagyérdeművel az itt tartózkodásom alatt.

Friss topikok

  • matovEire: heh, instant heart attack... Na ha esetleg atruccansz ide a krumplievok szigetere, akkor ide erdem... (2012.05.01. 17:26) Mission H - 2. rész
  • gaborkaszab: @Mgr. Karel Gott: Szerintem ez egy olyan téma, amiröl beszélni kell, szóval örülök hogy felhoztad.... (2012.03.28. 22:53) Odú
  • gaborkaszab: @V_Ny: Látom, lejött a lényeg. Azt észre sem vetted, hogy "K" ügynök mekkora egy király csávó, mil... (2012.03.28. 22:51) Mission H - 1. rész
  • Mgr. Karel Gott: @gaborkaszab: Bizony kár, de majd legközelebb, valahol máshol. Hát igen, azért így is jó volt...... (2012.03.28. 14:21) Happy (?) End
  • gaborkaszab: @Mgr. Karel Gott: Igazan koszonom a kedves bokot Atti..., oooo Karel ur :) (2012.03.25. 23:07) Flatiron Building

Happy (?) End

2012.03.19. 00:29 gaborkaszab

És hát eljött a idő, amikor el kell hagynom New York-ot és ezzel együtt az amerikai kontinenst is. Az utolsó pár bejegyzést már a londoni szállásról írtam. Mellesleg nagyon pöpec a lakás, de ne rohanjunk ennyire előre, még megpróbálom előbb elvarrni az USA-s szálat. Szóval, király volt kint, a meló mellett sok minden belefért, de rengeteg dologra sajnos nem jutott idő, amit előre elterveztem. De nem panaszkodom, azért a legfontosabbakat láttam, és írtam is róluk. Bár hiányérzetem van, jó lett volna például megnézni a How I Met Your Mother bárt, a Brooklyn hidat, a Bronx állatkertet, az Intrepid anyahajót (ami egy hatalmas múzeum), eljutni pár híresebb múzeumba, beülni egy broadwayi előadásra és még fel tudnék sorolni száz dolgot. Úgy érzem, az idő akkor sem lett volna elég mindenre, ha ezt a hat hetet csak turistáskodással töltöm, ami annyit jelent, hogy még egyszer biztosan vissza kell jönnöm ide :) Nagyon tetszett, minden teljesen más, mint amit Európában megszokhattunk: az emberek, a felfogás, az autók, az épületek, a kaják, az élet, amit itt élnek, szinte minden.

Nem hiszem, hogy New York-os témában lesz még bejegyzés, bár ha eszembe jut valami érdekesség, amit láttam, és még nem írtam róla, akkor elképzelhető. (Még van egy American Wellness jellegű ötlet bennem, amit lehet leírok) Szóval jöjjön London, ami teljesen más élményt fog nyújtani, de reméljük, erről is fogok tudni majd olyan élvezettel írni, mint eddig. És akkor New York-ot búcsúztatandó jöjjön pár fénykép, amit érdemesnek találok megosztani a nagyérdeművel (Nem kizárt, hogy a gyűjtemény idővel bővülni fog):

Már nem csak a Ford taxik szaladgálnak a városban. Van többféle is, Ford, Prius, láttam még valami másféle Toyota-t és valami SUV jellegűt is.

Nagy, piros valami a Wall Street közelében:

Csak, hogy ne érje szó a ház elejét, íme egy kép rólam, Manhattan-nel a háttérben:

Ford SUV taxi, jobbra meg egy Prius feneke lóg be:

Valami jómunkás járgány konnektorra dugva, érdekes parkolóhelyet választva:

Ismét egy kép rólam, mert sosem lehet elég :) Háttérben a HÉV (PATH) megálló beléptető kapui:

Így néz ki Manhattan a Jersey city felől éjszaka:

Panorámakép ugyanerről, ugyanonnan, ugyanakkor:

Aki látta a Zombieland című filmet, tudja mi az a Twinkies:

 

Egy gallon, azaz kb 3,8 liter narancslé :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár ebből a kajából nem sok látszik, van egy sztorija, ami miatt felkerült ide. Munkahelyen rendeltünk thai (táj) kaját. Ez az étek vörös curry néven fut és lehetett választani, milyen erősen kérjük. Volt enyhe, csípős és nagyon csípős. Én alapból szeretem a csípőset és emelett mindig az aranyközépút a nyerő, ezért a csípőset választottuk egy bátor, vagy inkább vakmerő kollegával. Ki tudjátok találni, iszonyat csípős volt... Egy tájföldi munkatárs odajött, mert látta, hogy vörösek vagyunk és gyöngyözik a homlokunk, gondolta szemügyre veszi a tettest :) Első ránézésre megállapította, hogy baromi csípős (állítólag a színéből meg lehet mondani), de a kóstolás után csak annyit mondott, hogy tájföldön csípőset esznek csípőssel, de ez durva :)

Ilyen gépek szaladgálnak a belvárosban, mindig csodálkoztam, hogyan férnek el...

 

Rockefeller Center közepén egy korcsolyapálya, fura szoborral, sok zászlóval és indokolatlan karácsonyfaizzókkal:

Rockefeller center kirakva legóból egy über jó lego boltban (felhívnám a figyelmet a kalózokra a tetőn, jobbra fent):

További indokolatlan, bár csodásan kinéző karácsonyfaizzó a Rockefeller centernél:

Még mindig Rockefeller Center, ezúttal egy csinos szökőkúttal:

 

Ezt a képet nem szeretném megkommentezni, mert aki ért a művészethez, ezt is érti :):) Az olasz negyedben egy puccos pizzéria oldalára volt festve a remekmű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha láttad a Harold and Kumar Go To White Caste című felejthetetlen remekművet, tudod mi van a képen:

Macy's, a sokemeletes, puccos, mindig tömött bevásárlóközpont:

M&Ms őrület:

A város homoszexuális negyedének (ilyen is van) leghíresebb kocsmája. Anno ellentét volt a környéken lakók és a rendőrök között és egy többnapos tüntetés- és összecsapássorozat indult erről a helyről a melegek jogainak érvényesítéséért:

Ugyanebben a negyedben egy érdekes falrajz:

Ilyenekből rengeteg rohangál az utakon. Én meg csak a könnyeimet hullatom utánuk :)

 

 

 

És akkor legyen elég ennyi. Ha sikerült más forrásokból is begyűjteni a közös képeket, lehet teszek még fel.

Londonra fel!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszimenninyugat.blog.hu/api/trackback/id/tr54324930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mgr. Karel Gott 2012.03.22. 10:13:24

Ahogy számolom, lett volna esély rá, hogy összefussunk február 18-án, mert éppen arra kóricáltunk Gottová asszonysággal.

Mondjuk csak másfél napot voltunk a városban, de besz%¤ás lett volna, ha pont Manhattan közepén találkozunk fél év után. Kár, hogy csak most fedeztem fel ezt a remekbeszabott kis blogot, és nem tudom visszapörgetni az eseményeket...:(

gaborkaszab 2012.03.25. 23:15:44

@Mgr. Karel Gott:
Kedves Gott ur es Gottina asszony! :)
Nagy kar, hogy nem tudtunk osszefutni. Bar az utolso egy hetem nagyon durva volt, tobbszor bent voltam eleg sokaig a munkahelyen (ertsd este 11 kb), bar utana meg egy sor siman belefert volna. Ugye Manhattan sosem alszik :)
Azert remelem jo volt a kis road trip-etek nelkulem is!

Mgr. Karel Gott 2012.03.28. 14:21:15

@gaborkaszab:
Bizony kár, de majd legközelebb, valahol máshol.

Hát igen, azért így is jó volt... nem panaszkodunk egy percig sem. :) Majd ha egyszer összefúj bennünket a szél, akkor mesélek.
süti beállítások módosítása